Til seneste kommentar

Hva betaler jeg for hos Elekt?

Strømprisen din består av hovedsakelig av to deler:
  • Spotpris (pris for strøm) 
  • Elsertifikater og handelskostnader, maks 1 øre per kwh
Spotprisen er selve prisen for strømmen du bruker. Den beregnes av strømbørsen Nord Pool ASA hver eneste dag. Prisen lar seg påvirke av mange faktorer, og vil derfor være i konstant endring. Spotprisen er lik for alle da dette er hovedbørsen.

Du kan sjekke ut dette innlegget for mer info om prisvariasjon.

Elsertifikater er et myndighetspålagt gebyr for alle som kjøper strøm. Handelskostnader er kostnader vi har for å kunne levere strøm til deg (som f. eks. balansekostnader, kredittkostnad, mm.).

Du kan også selv velge om du ønsker opprinnelsesgarantier. Opprinnelsesgarantier bidrar til at det produseres like mye fornybar strøm som tilsvarer ditt månedlige bidrag – dermed bidrar du til det grønne skiftet.
 
Pris for elsertifikater og handelskostnader kan variere fra måned til måned, vi tar maks. 1 øre for å dekke utgiftene knyttet til det.
Elekt Kundesupport (Oppdatert ) Anmeld upassende innhold

Kommentarer

  • Hvorfor er det avvik mellom Nord Pools pris en gitt time og den spotprisen dere viser i appen for samme time. Se f.eks. 14.12 kl.9-10. Nord Pool viser 366,5 øre mens dere viser 458,3 øre/kwh.
    Torfinn
  • Differansen mellom prisene oppgitt på Nord Pool og prisene i Elekt appen tilsvarer merverdiavgiften (MVA) på 25%. Siden norske strømkunder (unntatt Nord-Norge) betaler moms på strømmen oppgir vi prisene i appen inklusive MVA.
    Magnus

Kommenter eller skriv et nytt innlegg

Ditt navn og innlegg er synlig for alle. Din e-post vises aldri offentlig.